Eletään käsittääkseni aikalailla sydäntalvea, mutta näyttääkö ulkona siltä? Ei kyllä ihan näytä. Tai sitten on mun silmissä vikaa. Kun nyt katson ikkunasta ulos, siellä näkyy... noh, mustaa. Miksi? Koska ei ole lunta! Olen aina elänyt siinä uskossa että tammikuussa on jo kunnolla lunta maassa. Ehkä se on vaan hyväksyttävä ettei tänä vuonna niin ole. Ehkä lunta ei tule kunnolla koko talvena. Ehkä se tulee loppukeväällä kun alkaa olla se aika että lumien pitäisi jo pikkuhiljaa lähteä sulamaan pois. Ehkä Luontoäiti on pidentänyt syksyä. Kurja tällainen talvi kun on koko ajan vaan pimeää. Mitään ei huvita tehdä eikä missään huvita käydä. Silti haluaisi lähteä johonkin kun meinaa seinät kaatua päälle. Ja kun vihdoin tulee sellainen päivä että voisi oikeasti johonkin mennä, niin tottakai sataa vettä. Valivali nyyh.

Pieni lohtu on kuitenkin siinä, että päivä pitenee koko ajan ja kevät lähestyy. Rakastan kevättä! On ihanaa seurata kuinka puihin tulee söpöjä pikku.. mitä ne oli? Niitä pienenpieniä lehdenalkuja. Hiirenkorvia? No joka tapauksessa, siitä tulee hyvä mieli. Ja se kun bongaa ensimmäisen perhosen tai leskenlehden... Voi, kevät on vallan ihanaa aikaa. Linnuilla on paljon asiaa, on ihana kävellä ulkona vaikka muuten vaan ilman kiirettä ja määränpäätä, tai tehdä koiran ja lasten kanssa oikein pitkä lenkki ja nauttia luonnon äänistä ja tuoksuista. Ei joka paikassa kuitenkaan haise kakka ;)

...mistä päästään kevään varjopuoliin. Koirankakka ja sen miellyttävä tuoksu. Kaikkihan pitävät siitä kun saa pujotella jalkakäytävillä välttääkseen astumasta haiseviin kasoihin. On kiva mennä kotiin pesemään taas lasten kengänpohjat ja mahdollisesti omatkin. Ihan jokaisen lempipuuhaa... Ja kaiken maailman öttiäiset jotka alkaa heräilemään. Niitä on hiuksissa ja vaatteissa, ne valtaa kämpän ja pihan. Ei siinä mitään, kyllä minä toimeen niiden kanssa tulen, mutta siinäkin on rajansa (sanoo neiti jolla on kymmenkunta torakkaa ja satoja sirkkoja kotonaan...).

Joka tapauksessa, nautitaan nyt näistäkin päivistä. Pimeää on, mutta kyllä se valo sieltä tulee, aina se on tullut :) Pimeässäkin on puolensa, voi tunnelmoida kynttilöiden valossa :) Mikäs sen ihanampaa kuin sytyttää kynttilöitä olkkariin, käpertyä sohvan nurkkaan teekuppi kädessä viltin alle ja katsoa Sinkkuelämää. Taidankin nyt mennä hörppimään teetä kynttilänvalossa :)  ~Janica~