Ihminen on tyytymätön. Aina on joku asia joka on huonosti. No joo, tokihan monesti näin on, mutta tarkoitan nyt asioita kuten liika kylmyys tai kuumuus. Talvella valitetaan kun on niin hirrrveen kylymä, huhhuh tulis jo kesä tai edes kevät. Tai tulis edes sitä lunta. No lunta tulee, vaan ihan kamalan paljon, ei ole sittenkään mukavaa kun joutuu tarpomaan 30cm kinoksissa! Keväällä kaikkialla haisee ja on loskaa ja sitä ja tätä, eikä sitä tiiä miten pitäis pukeutua, aurinko paistaa mutta silti on vilponen ja mikään ei kelpaa, tulis jo se kesä! No kesällä on liian kuuma! Ensin on ihan ok kun rikkoutuu +20C raja, mutta kun sen pitäis jäädä siihen eikä nousta enempää. Helteet kun tulee, on aivan tuskaisen kuuma, hiki valuu joka paikasta, loppuis nää helteet jo! No kun ne helteet loppuu niin tulee pimeää. Ja kylmää. Ja märkää. Kaikki kuolee ja on sitten niiiin ankeaa, olis se kesä sittenkin saanut kestää pidempään, tietysti niillä +20C lämmöillä vaan. Ja toki ilman itikoita. 

Tai kun muutat uuteen ihanaan kotiin... Edellinen olikin ihan kauhea, epäkäytännöllinen, ruma, väärä sijainti, kaikki liian kaukana tai liian lähellä, liikaa pihahommia tai liian pieni piha, ehkä ei pihaa ollenkaan. Mutta tämä uusi, tämä on hyvä! Tästä pidän. No vähän ajan päästä tulee muita aatteita, säilytystilaa saisi olla enemmän, pihakin on huono lapsiperheelle, kylpyhuone on ruma, tapetit on ihan kamalat kun tahtoisin maalatut seinät, hieno tumma laminaatti on muuttunut kauhean huonoksi ja helposti naarmuuntuvaksi ja siitä loistaa kaikki pienimmätkin tahrat, vaalea olisi ollut parempi. Telkkariakaan ei olohuoneessa saa siirrettyä vastakkaiselle seinälle ja juuri sinne sen haluaisin! 

Esimerkkejä olisi miljoonia ja vielä miljoonia. Kaikesta aina tuntuu löytyvän valittamisen aihetta. Itse olin ennen oikea valittajien valittaja, mutta jossain vaiheessa heräsin ajattelemaan, että mikä järki? Miksi pitää kitistä kaikesta? Otetaan se vastaan mitä tulee ja koitetaan olla positiivisemmalla asenteella, se on oikeasti mukavampaa :) Tottakai sitä joskus tulee jostain porattua, mutta sallittakoon se meille kaikille. Ainainen valitus kuitenkin syö energiaa ja tekee pahantuuliseksi. Päätin muutama vuosi sitten eräänä talvena etten enää kesäisin valita vaan nautin lämmöstä ja linnunlaulusta, kaikista ihanista tuoksuista, kaikesta mitä kesä tuo tullessaan. Vaikka onkin välillä niin pirun kuuma ettei tiedä miten päin sitä olisi, en valita, vaan ajattelen että tämä kuuluu kesään ja viilennystä saa tavalla jos toisellakin. Koitan löytää kaikista vuodenajoista jotain positiivista, ja itse asiassa se on erittäin helppoa. Koitan oikeastaan löytää lähes kaikista asioista jotain hyvää.

Valitan tämän postauksen köyhää sisältöä :) Kestäkäähän.