Pakkohan tästä on itsekin kirjoittaa, vaikka aihe on esillä joka puolella. Facebookissa pomppii jatkuvasti etusivulle linkkiä linkin perään, joissa kerrotaan terroristien jo tulleen Suomeen, salakuljetuksista, pakolaisten tai "pakolaisten" tyytymättömyydestä Suomeen jne. Ei niitä jaksa enää kaikkia lukea, ja lähdekritiikki pitää tietysti muistaa lukiessa, etenkin tänä aikana kun aihe tuottaa paljon eripuraa ihmisten välillä ja suuri osa kirjoituksista on puolueellisia. Uutisia (joku vois sanoa "oikeita uutisia", mutta minä en sano) kun menet lukemaan, johan on pakolaisjuttua toisensa perään. Koska tämä vouhotus loppuu? Tuskin ihan hetkeen, ja toisaalta musta on ihan hieno asia että kansa alkaa jo puuttua tähän järjettömyyteen, edes sanallisesti.

Kukaan ei voi väittää ettei tänne tule tai ole jo tullut myös heitä jotka eivät tarvitse apua. Kukaan ei myöskään voi sanoa mahdottomaksi ajatukseksi sitä, että joukossa olisi mm. terroristeja. En tiedä mitä kaikkia sairaita järjestöjä on olemassa, mutta eräs paljon esillä ollut terroristijärjestö nyt ainakin tulee mieleen. En mainitse sitä, mutta luultavasti on aika selvää mitä tarkoitan. Tämä järjestö leviää koko ajan ja ovat jo Eurooppaakin uhanneet - eivätkä vain uhanneet, vaan aiheuttaneet suoranaista kaaosta, joten tämä on hyvin pian meidänkin ongelmamme. En voi käsittää tätä älyvapaata touhua, onko suvakit sokeita, todella tyhmiä vai itsetuhoisia? Inhoan suvakki-sanaa, se kuulostaa tosi typerältä, mutta juuri siitä syystä se sopii hyvin kuvaamaan ylisuvaitsevaisia ihmisiä jotka ovat avosylin ottamassa kaikki tänne pyrkivät vastaan ilman mitään ennakkoluuloja tai epäilyksiä mistään. Kaikki pitää hyväksyä ja kaikkia pitää rakastaa, ihonväriin katsomatta. Ei voi jättää auttamatta kaikkia siksi että joukossa on mätämunia, kaikki pitää ottaa vastaan, eihän sitä tiedä ketkä ovat kunnollisia ja ketkä eivät. Ei sen väliä vaikka jotkut heistä suunnittelisivat joukkomurhaa ja maailman tuhoamista, heitä pitää vain ymmärtää, juuri sillä maailman ongelmat ratkeavat. Ymmärryksellä ja välittämisellä <3

Luin aika paljon artikkeleita tästä esillä olevasta äärijärjestöstä jossa epäinhimillisesti surmataan täysin viattomia sivullisia, perheitä, isiä, äitejä, lapsia. Ilmeisesti jossain on jo ihan hyvin saatu vallattua näiltä alueita takaisin, ja yhä enemmän aletaan ottaa järeämpää kalustoa käyttöön jotta saataisiin tuota porukkaa kuriin. Esim. Yhdysvallat tukee Syyrian kapinallisia tässä älyttömässä sodassa, mikä on toisaalta oikein hieno asia, mutta myös kovin kyseenalainen, koska tosiaan kyseessä on USA. Sen motiivit näissä taisteluissa on aina kyseenalaistettava, se auttaa hyötyäkseen muullakin tavoin kuin päästäkseen terroristeista. Mikä se hyöty on ja keneltä se on pois, sitä on paha sanoa. Toisella puolella Venäjä tukee sitä, mitä USA vastustaa. Ei kuulosta hyvältä yhtälöltä, vaikka onneksi molemmilla on ainakin vielä yhteinen "vihollinen". Ja ihan kuin siinä ei olisi tarkkailtavaa kerrakseen, niin vastustamisesta huolimatta nimeltämainitsematon äärijärjestö valtaa Eurooppaa jatkuvasti, ja päättäjät tekevät sen hyvinkin helpoksi. Kuvaannollisesti meillä on "Tervetuloa Isis!" ja "Tervetuloa sota!" -kyltit pystyssä.

Toivottavasti tähän älyvapaaseen toimintaan tulee stoppi hyvinkin pian, sillä sen näkee jo nyt miten tässä muuten käy. Euroopassa on siellä täällä jatkuvasti jotain konflikteja, Saksa on saanut osansa, kuten myös Englanti, Ruotsista ja Ranskasta puhumattakaan. Suomen vuoro tulee kyllä, eikä siihen mene kauan. Ilmoilla leijuu jo jonkinasteinen pelko. Tietenkään tätä pelkoa eivät kaikki osaa tai ymmärrä tuntea, mutta  tämä kaikki kamaluus koskee heitäkin. Toivon ettei koskaan tule tilannetta johon minun tai muiden samaa mieltä olevien  sopisi sanoa "mitä minä sanoin", sillä silloin se on jo aivan merkityksetön lause. Mitäs sitten sanovat päättäjät? No se on aivan sama, sillä heidän sanoillaan ei muuteta mitään. En voi tarpeeksi jankuttaa sitä miten tämä idioottimainen touhu ei mene mun jakeluun mitenkään päin. Enkä sitä miten en voi käsittää kuinka jotkut sulkevat silmänsä näiltä suurilta ongelmilta joita tämä tilanne aiheuttaa lisääntyvin määrin päivästä toiseen.

Eikö hädässä olevia kannattaisi auttaa omassa maassaan? Lähettää apu sinne missä sitä tarvitaan, sen sijaan että tuodaan liian monet sitä tarvitsevat tänne? Siinä mahdollisuus mm. Isis-taistelijoiden tänne pääsyyn pienenisi huomattavasti. Myös aivan takuulla monet apua tarvitsemattomat jäisivät herkemmin kotiinsa kun meillä ei olisi ns. avoimet ovet, ja näin ollen säästyttäisiin monelta... viitsinkö sanoa... no, mielipahalta. Ei sillä tietenkään kaikkia ongelmia saisi poistettua, mutta musta se alkaa kuulostaa kyllä paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin tämä nykyinen aivoton toiminta. Päättäjillä ei selvästi paljon järki päätä pakota! Tätä menoa kansa ryhtyy pian itse tekemään asioille jotain, ja sepäs suvakkeja suututtais, kun tuntuu jo mielipiteiden kertominen suututtavan. Mutta mielummin suututan kasan ihmisiä mielipiteelläni kuin elän pelossa jonka aiheuttaa hallitsematon maahanmuutto joka väkisinkin lisää salakuljetusta, joka taas tuo kaaoksen ja kauhun meidän elämäämme. Olen ennen elänyt siinä luulossa ettei nuo uskontoon pohjautuvat sodat ym. konfliktit koske meitä, mutta nyt sen saa itse kukin ihan konkreettisesti huomata kuinka se todellakin koskee ihan jokaista.

Joku saattoi loukkaantua tästä, etenkin suvakki-sanan käytöstä (niin typerältä kuin se kuulostaakin, niin jep, kyllä vaan kaikesta - jopa tästä, voi kaiketi loukkaantua). En ole pahoillani. Joku saattaa myös jotenkin vääntää tämän päässään vihapuheeksi. Ei, tämä ei ole vihapuhetta. Myöskin voisi käydä mielessä sellainen kuin kiihotus kansanryhmää vastaan (en tiedä mistä kohdasta, mutta aina löytyy joku joka lukee, ymmärtää tai haluaa ymmärtää väärin ja jotenkin onnistuu repimään jopa tästä tekstistä jotain mitä tässä ei ole). No, ei tämä ole sellaistakaan. Osa ehkä naureskelee tälle kirjoitukselle. Naurakaa vaan sydämenne kyllyydestä jos se tuo hyvän olon. Olenko vainoharhainen? Ehkä, ehkä en. Rasistinakin minua voidaan pitää, vaikka en sellainen ole. En vaan voi sietää idioottimaisuutta, ääliömäistä ylisuvaitsevaisuutta, liikaa hyväntahtoisuutta ja sinisilmäisyyttä. Joidenkin ihmisten ajattelutapa ja toiminta, siis päällä olevaan tilanteeseen liittyen, on suoraan sanottuna erittäin tyhmää, ja se kostautuu vielä jossain vaiheessa.    -----     Mutta siihen asti, halipusi :)