Arvasin tämän. Stressi alkaa olla päällä kun mietin esikoisen syntymäpäivää. Tyttö täyttää parin viikon päästä 3 vuotta ja haluaisin järjestää kerrankin jotain hienoa, en vaan tiedä mitä. En ole koskaan ollut mikään juhlien järjestäjä, se ei vaan luonnistu minulta. Kaikki on vielä ihan hakusessa, ja pelkkä kakkukin tuottaa päänvaivaa. Ei mitään käsitystä millaisen tekisin, sen tiedän etten halua tavallista kermakakkua mansikkahillolla ja banaanilla, vaikka hyväähän sekin on. Nyt vaan tahtoisin kokeilla jotain mitä en ole ennen tehnyt, ja olisi jo korkea aika keksiä mitä sitten kokeilisin. Ehdotuksia? :D

Asuntokin pitäisi jollain tavalla tehdä tilavammaksi, tänne kun tulee parikin ihmistä sisälle niin lämpötila nousee kolmeenkymppiin. Yli viisi henkeä tekee tästä saunan! No, onneksi ei ole talvi, ja ikkunat ovat aukeavaa sorttia. :) Mutta ei se ole kivaa jos liikkuminen on samanlaista selviytymistä kuin pikkukaupan ahtaissa hyllyväleissä. Tämä kämppä on pieni. Tai ei pieni, mutta todella hölmösti tehty, paljon hukkatilaa, ahtaat huoneet, mielestäni typerä pohjaratkaisu. Oikein kiva kyllä muuten, tila on yhtenäinen, avoin ja helppo, mutta tämä vaan ei toimi meidän perheellä. 

Ja keli päättää sen, olemmeko sisällä vai ulkona. Pitää suunnitella päivä aurinkoisen ja sateisen sään mukaan. Tuplasuunnittelu, se ei ole minun heiniäni, kuten ei oikein mikään suunnittelu yleensäkään. Itse tykkään enemmän mennä sellaisella "elä hetkessä" -meiningillä ja tehdä asioita spontaanisti. Lähes aina kun suunnittelen jotain, kaikki menee päinvastoin. 

Ja lahjat... Kun minulta kysytään mitä lapseni tarvitsee, vastaan ettei kai mitään. No tottakai tarvitsee, mutta ei tule mitään mieleen mitä lahjaksi voisi antaa. Mopo? Uima-allas? Hevonen? En oikeasti tiedä mitä sellaista lapseni ihan tosissaan tarvitsee mitä voisi pyytää muilta. Kaikki kelpaa kyllä, ei siinä mitään. Leluja vaan mielellään ei kovin paljon, niihin hukkuu! Ne vie tilaa eikä niillä edes leikitä juurikaan. Vaatteita on ihan riittävästi, mutta yleensä silti niitä tulee synttäreinä ja jouluina ja ja ja... Eikä haittaa, rakastan kaikkia ihania lastenvaatteita. Onneksi eivät kysy mitä lapsi haluaa! Sittenhän täällä olisi kaiken maailman lohikäärmeet ja autot ja pomppulinnat! Taidan seuraavalle lahjatiedustelijalle sanoa että likka tarvitsee ehdottomasti imurin, astianpesukoneen, mattoja, verhoja, ruokailuryhmän ja paljon rahaa. Eikä mitään leikkiversioita vaan ihan oikeat ja toimivat! Tai sitten olen iloinen siitä, ettei minun itse tarvitse ostaa niitä kaikkia leikkiastioita, poneja, nukkeja, pehmoleluja ja vaatteita. Näin teen, ainakin yritän. Hyvin se menee, vaikkei menisikään. :) 

 aforism-normal.jpg

Ihanaa muuten kun on kevät jo alkanut tulla. Puissa on vihreää ja ruohokin alkaa kasvaa. Grillikausikin on avattu. Vaikka onhan tässä kaikessa se toinenkin puoli, löysin jo ensimmäisen punkin ITSESTÄNI! Hyi! Onneksi niitä kamaluuksia ei ole vielä ollut enempää, ja parempi että tuli minuun eikä lapsiin. Mutta nekin kuuluvat kesään, halusin tai en. Ajattelen niitä kaikkia mukavia asioita, kuten aurinkoa ja jäätelöä, rannalla makoilua, uimista, mökkeilyä ja kaikkea ihanaa mitä tämäkin kesä tuo tullessaan. Odotan sitä päivää kun ensimmäistä kertaa haistan juuri leikatun ruohon. Sitten on kesä. Ellei pääskyset ehdi ensin ;) Mukavaa kevään alkua kaikille! :)